top of page

OVER ONS

DSC_8414.jpg

Treeline is een ambachtelijke ontwerpstudio die meubels en gebruiksobjecten maakt uit bomen met een verhaal. Maar Treeline is evengoed een uniek familieproject met een grote passie voor de natuur. 

 

De liefde en de passie voor natuur en hout zijn een constante bij de familie Vansteenkiste. Van jongs af aan speelden de broers Vansteenkiste in de bossen met houten zwaarden, bouwden ze kampen en boomhutten en ontdekten ze de natuur in al haar facetten.

De oprichter en bezieler van Treeline, Sam Vansteenkiste, studeerde af in Frankrijk als houtbewerker en werkt intussen al meer dan 10 jaar als zelfstandig boomverzorger. Doorheen de jaren verzamelde hij talloze houtsoorten en verschillende boomstammen. Als boomverzorger komt hij bijna dagelijks in contact met bomen die te oud of te ziek zijn en die moeten worden geveld. Meestal wordt dat hout versnipperd of verzaagd tot brandhout, maar voor Treeline bewaart hij steevast heel specifiek en doelgericht de mooiste en meest bijzondere boomstammen. Van die uitzonderlijke boomstammen worden boomstamtafels en andere objecten gemaakt. Stuk voor stuk uniek. Elk met een verhaal, uit een lokale tuin, met zorg en liefde bewerkt en behandeld. 

bottom of page