top of page

OVER ONS

Treeline Sam Vansteenkiste Toto Ben notelaar hout boomstam stammen boomstamtafel schrijnwe
Treeline is een familieproject van de broers Sam, Ben en Toto Vansteenkiste.

 

De liefde en de passie voor de natuur en het hout zijn een constante bij de familie Vansteenkiste. Van jongs af speelden de broers in de bossen met houten zwaarden, bouwden ze kampen en boomhutten en ontdekten ze de natuur in al haar facetten. 

De oprichter en bezieler van Treeline, Sam Vansteenkiste, studeerde af in Frankrijk als houtbewerker en werkt intussen al meer dan 10 jaar als zelfstandige boomsnoeier, samen met zijn broer Ben. Doorheen de jaren verzamelden ze talloze houtstronken van verschillende inheemse houtsoorten. Als boomsnoeiers komen Ben en Sam bijna dagelijks in contact met bomen die te oud of te ziek zijn en die moeten worden geveld. Meestal wordt dat hout versnipperd of verzaagd tot brandhout, maar de broers bewaarden steevast heel specifiek en doelgericht de mooiste en meest bijzondere boomstammen.​ Van die uitzonderlijke boomstammen moeten tafels gemaakt worden. Stuk voor stuk uniek. Elk met een verhaal, uit een lokale tuin, met zorg en liefde bewerkt en behandeld.

De tafels van Treeline zijn een combinatie van hout, epoxy en staal: de poten, die gepoedercoat worden in een passende kleur. De boomstamtafels zijn zeer verfijnd afgewerkt waardoor het hout volledig tot zijn recht komt, met zijn eigen karakter.

 

De jongste broer, Toto, werkt in het atelier aan de boomstammen en zorgt voor de afwerking van de tafels.

 

De andere broer, Ben, werkte samen met Sam als boomsnoeier en hielp het hout te verzamelen, stockeren, drogen en verzagen. Momenteel is Ben aan het genieten van het leven in het buitenland, we zijn maar een klein beetje jaloers.

 

De oudste broer, Tim, is niet actief binnen Treeline, al zorgt hij wel geregeld voor sfeer en gezelligheid in het atelier.

Maak kennis met het Treeline team

Treeline is en blijft een familiebedrijf. Sam, oprichter van Treeline, werkt dagelijks samen met Toto, verantwoordelijke van het atelier, in ons ambachtelijk atelier of als boomsnoeiers.

Daarnaast is Lucie, de vriendin van Sam, ook erg actief binnen Treeline.

bottom of page