top of page

TAFELS & MEER

Van boom tot gebruiksobject: Treeline staat in voor elke etappe van het proces.

Treeline kiest zorgvuldig de meest markante lokale bomen die oud, ziek of omgewaaid zijn, en verzaagt die dan tot massieve planken. De boomstamplanken - van kleinschalig fruithout tot uitzonderlijke en grote houtsoorten en elk met hun karakter en onvolmaaktheden - krijgen in het atelier een tweede leven en worden bewerkt tot bijzondere creaties met elk een uniek verhaal. 

Eerst worden de planken 2 à 3 jaar te drogen gelegd waarna ze nog eens machinaal gedroogd worden tot ze een vochtigheid van minder dan 12% hebben bereikt. Daarna gaat Treeline ermee aan de slag in het atelier.

De vervaardiging van een houten creatie is een intensief proces: belangrijk is om het massieve hout te stabiliseren met een stalen kader aan de onderkant van de plank, wat ervoor zorgt dat het hout niet bol- of hol trekt. Waar nodig plaatst Treeline houten strikken aan de barsten, die voorkomen dat de barst verder scheurt. Indien gewenst kunnen de barsten of holtes ook opgevuld worden met een giethars. 

Vervolgens wordt de plank volledig vlak geschaafd, geschuurd en behandeld met een hoogkwalitatieve olie of lak, ter bescherming en bewaring van de plank. 

Dit proces gebeurt volledig in samenspraak met de klant. Treeline biedt de mogelijkheid om je eigen houtsoort en plank te kiezen, volgens de gewenste afmetingen. Ook voor het onderstel zijn er verschillende mogelijkheden, gaande van stalen poten, tot hout en zelfs steen. Zo heeft elke creatie zijn eigen unieke verhaal.

Een houten creatie op maat kan altijd aangevraagd worden via info@treeline.be

bottom of page