TAFELS & MEER

Treeline vertrekt vanuit de unieke, natuurlijke vorm van elke boom en laat zich hierdoor inspireren om een tafel te maken.

Elke boom is anders, heeft een ander verhaal, een andere geschiedenis, een eigen karakter. De onvolmaaktheden - scheuren, barsten, holtes, gebreken... - maken de bomen net zo interessant om mee aan de slag te gaan.

 

De broers Vansteenkiste kiezen zorgvuldig de meest markante bomen uit en laten die dan verzagen tot dikke planken. Die planken hebben vervolgens een droogtijd van ongeveer twee jaar nodig waarna ze nog eens extra droog gemaakt worden in een droogruimte. Wanneer de planken voldoende vochtigheid verloren hebben, zijn ze klaar om te bewerken. Door een unieke techniek en het gebruik van epoxy (hars), worden de scheuren, barsten en gaten opgevuld en de boomstammen verwerkt tot duurzame tafelbladen. De tafels worden gecombineerd met stalen poten, die gepoedercoat worden in een passende kleur.
 

Het resultaat zijn tafels met een verhaal. Tafels gemaakt van uitzonderlijke boomstammen. Elk met een apart verhaal, uit een lokale tuin, met zorg en liefde bewerkt en behandeld tot een unieke tafel. Een tafel om aan te eten, te werken, te leven.

Een tafel op maat kan altijd aangevraagd worden via info@treeline.be.

Laat ons weten wat jouw voorkeur geniet qua houtsoort, afmetingen, afwerking en poten.

Wij werken met inheemse boom- en houtsoorten.

Afmetingen kun je zelf kiezen, maar blijven afhankelijk van de boomstam.

De afwerking kan met een doorzichtige olie of een olie met een subtiele kleurtint.

We hebben 4 soorten stalen poten, telkens zwart gepoederlakt aan de buitenkant, de kleur van de binnenkant kan in een kleur naar keuze gespoten worden. Daarenboven hebben we ook een houten poot ontworpen die perfect bij de tafels past.

De prijs van de tafels is ook afhankelijk van de hoeveelheid epoxy die we gebruiken – vnl. om alle barsten, scheuren en holtes op te vullen.