top of page

TAFELS & MEER

Treeline vertrekt vanuit de unieke, natuurlijke vorm van elke boom en laat zich hierdoor inspireren om een tafel te maken.

Elke boom is anders, heeft een ander verhaal, een andere geschiedenis, een eigen karakter. De onvolmaaktheden - scheuren, barsten, holtes, gebreken... - maken de bomen net zo interessant om mee aan de slag te gaan.

 

De broers Vansteenkiste kiezen zorgvuldig de meest markante bomen uit en laten die dan verzagen tot dikke planken. Die planken hebben vervolgens een droogtijd van ongeveer twee jaar nodig waarna ze nog eens extra droog gemaakt worden in een droogruimte. Wanneer de planken voldoende vochtigheid verloren hebben, zijn ze klaar om te bewerken. Door een unieke techniek en het gebruik van epoxy (hars), kunnen de scheuren, barsten en gaten opgevuld worden en de boomstammen verwerkt tot duurzame tafelbladen. De tafels worden gecombineerd met stalen poten, die gepoedercoat worden in een passende kleur.
 

Het resultaat zijn tafels met een verhaal. Tafels gemaakt van uitzonderlijke boomstammen. Elk met een apart verhaal, uit een lokale tuin, met zorg en liefde bewerkt en behandeld tot een unieke tafel. Een tafel om aan te eten, te werken, te leven.

Een boomstamtafel op maat kan altijd aangevraagd worden via info@treeline.be.

bottom of page