top of page

Kluisbos - het verhaal

Bijgewerkt op: 4 aug. 2022

Door een hevige storm in het najaar van 2020, is er een 300 jaar oude eiken boom gesneuveld. Ontzettend jammer en tegelijk ongelooflijk boeiend om mee aan de slag te gaan natuurlijk!

Gedurende twee weken hebben wij de eiken boom van maar liefst 13 meter lang verzaagd in prachtige en gigantische planken die binnen een kleine 3 jaar de mooiste tafels zullen opleveren…

Hieronder zie je ook onze mobiele zaagmachine: de Lucas Mill. Omdat we de Lucas Mill rond de stam bouwen, kunnen we deze stam van 17 ton, gelegen in een dal van het Kluisbos, met gemak verzagen om de planken dan stuk per stuk af te voeren.

Het Kluisbos herbergt een interessante historiek. Tijdens de Tweede Wereldoorlog was het een stationeringspark voor de Duitse V1-bommen die nooit gelanceerd werden. De lanceerinstellingen werden samen met het kasteel van Calmont opgeblazen. Een heuse explosie. Wij vonden enkele restanten van die bommen terug in de bomen die wij daar verzaagd hebben…Naast de 300 jaar oude eiken boom, hebben we nog een hoop andere boomsoorten verzaagd tot massieve planken. Zoals o.a. deze prachtige, vervuurde beuk van meer dan 140 jaar oud.

We hebben deze behandeld in ons atelier om er een buitentafel van te maken. Hier staat de boomstamtafel in de tuin naast het kasteel van Calmont bij Kluisbergen.44 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page